Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dermatologie

objednávky telefonicky (prac.dny 8,30-17)  zde

Bezpečné k lékaři:

- dezinfikujeme neustále vzduch i povrchy několika technickými ověřenými způsoby
- všichni pacienti mají roušku nebo námi poskytnutou provizorní ochranu. 
- všem pacientům umožňujeme i konzultaci nebo kontrolu na dálku (od 24.3.2020) 

----------------------------------------------------------------
 

Dermatologie se zabývá kůží a jejími deriváty což jsou také vlasy, potní žlázy, nehty. Kůže je největším orgánem těla a říká se, že je odrazem našeho nitra. Proto je při léčbě nežádoucích projevů kůže nutné brát v úvahu i další faktory například dědičnost, prostředí, psychiku, věk, stravu a další. 

Lékařky MUDr. P. Fojtková i MUDr. V. Pasovská mají rozsáhlé zkušenosti, proto v DermaMax provádíme široké spektrum léčby. Přestože mají každá více než 20 let praxe, stále sledují nové možnosti léčby v rámci celoživotního vzdělávání. 

Jsme smluvní partner zdravotních pojišťoven

loga-vsechny-zpoj.jpg

 

 

Nejčastější potíže pacientů:

Akné 

je také nepříjemný společenský handicap. Má mnoho individuálních příčin. Vyžaduje důslednou léčbu a pravidelnou péči. Některé projevy akné velmi dobře podporují specializované dermokosmetické metody.

Mateřská znaménka, pigmentace, mílie, fibromy
vyšetření a případné odstranění

Na tyto vyšetření používáme ruční špičkový dermatoskop Heine 20T, případně elektronický snímek. Prevence je zvláště v případě znamének velmi důležitá.
Nežádoucí projevy odstraňujeme chirurgicky, nebo elektrokauterem SMT DERM. V daných případech je nutné histologické vyšetření. Někdy se k odstranění menších projevů používá dusík. Odstranění pigmentací a jizev lze řešit dermokosmeticky.

Ekzémy, psoriáza, toxoalergické exantémy, virové bradavice nebo keratózy

Těchto diagnóz poslední dobou stále přibývá. Při léčbě využíváme jak nejrůznější klasické metody, tak i moderní přístrojovou světelnou terapii. Důležitá je včasná diagnostika a začít léčbu co nejdříve.

Sklerotizace žilek 

Je šetrná a bezpečná ambulantní metoda. Žilky s ochablou výstelkou neplní dostatečně svoji funkci. Zejména na dolních končetinách mají tendenci se rozšiřovat, vznikají varixy. Mohou bolet, nejsou estetické. Do těchto problematických žilek se jemně injekčně aplikuje léčebná látka. Žilka podle velikosti mizí do několika dnů/týdnů. 

Choroby vlasů a nehtů

Kvalitu a stav ovlivňuje více veličin. Léčba probíhá po vyšetření. Na podporu se také používá suplementace do vlasové části dodanou speciální technikou či lázeňská detoxikační metoda karboxyterapie.  

Bércové vředy

Bércové vředy vznikají nejčastěji při cévních onemocněních dolních končetin, mohou být důsledkem poranění, méně často i nádorového bujení. Často se jedná o chronické nehojící se rány, vznikají trofické změny kůže. Tyto rány je vhodné častěji kontrolovat, čistit a léčit případnou infekci. Bandáže a další prostředky pomáhají nastartovat hojivé procesy.

Lymfologie 

Zabývá se správnou funkcí lymfatického systému a léčbou lymfedému a dalších hyperosmolárních otoků. Důsledkem špatné funkce lymfatických cév mohou být  otoky vznikající hromaděním lymfy (mízy), ale také nebezpečných toxinů ve tkáních. Dlouhodobou a komplexní péčí lze dosáhnout výrazného zmírnění nebo i vymizení otoků.
Pilíři moderní léčby je tzv. komplexní dekongestivní terapie (KDT). jsou manuální a přístrojová lymfodrenáž a kompresní bandáže a návleky.

 

Pacienty ošetřujeme přednostně dle objednávek. Kontakty a mapa. s ordinačními hodinami DermaMax dermatologie Praha 6.