Jdi na obsah Jdi na menu
 

Služby a léčba

DermaMax se specializuje na dermatologii tedy zejména kožní projevy. Přímo na našem pracovišti je možnost odstranění znamének a kožních projevů na zákrokovém sálku.  Dále se zabýváme estetickou medicínou od roku 2009 více info na amem.cz.
Pacienty s poruchou lymfatického systému poskytujeme léčbu na lymfologii.

Lékařky DermaMax MUDr. P. Fojtková i MUDr. V. Pasovská jsou velmi zkušené. Provádí rozšířené spektrum léčby. Stále sledují nové možnosti léčby a studují v rámci celoživotního vzdělávání. 

ČASTÉ POTÍŽE PACIENTŮ:

Akné 
je nepříjemný handicap. Má mnoho individuálních příčin a vyžaduje důslednou léčbu s pravidelnou péči. Některé projevy akné velmi dobře podporují naše specializované dermokosmetické metody.

Mateřská znaménka, pigmentace, fibromy, papilomy, mílie a vyšetření s odstraněním těchto projevů
Na tyto vyšetření používáme dermatoskop Heine 20T, případně elektronický snímek. Prevence je v případě znamének velmi důležitá.
Nežádoucí projevy lze odstranit chirurgicky, či elektrokauterem SMT DERM. V daných případech je nutné histologické vyšetření. Někdy se k odstranění menších projevů používá dusík. Odstranění pigmentací a jizev lze řešit dermokosmeticky.

Ekzémy, psoriáza, toxoalergické exantémy, virové bradavice nebo keratózy 
Při léčbě využíváme jak klasické metody, tak i moderní přístrojovou terapii. Včasná diagnostika je důležitá. Pak lze co nejdříve započít s léčbou.

Sklerotizace žilek 
Žilky s ochablou výstelkou neplní dostatečně svoji funkci. Zejména na dolních končetinách mají tendenci se rozšiřovat. Vznikají varixy, které mohou být bolestivé a nejsou estetické. Do těchto žilek se aplikuje léčebná látka, pomocí jemného injekčního vpichu. Touto šetrnou a vyzkoušenou ambulantní metodou mizí žilky do několika dnů/týdnů.

Choroby vlasů a nehtů
Léčba probíhá po vyšetření. Na podporu se také používá suplementace do vlasové části dodanou speciální technikou či lázeňská detoxikační metoda karboxyterapie.  

Bércové vředy 
Vznikají nejčastěji ve vyšším věku při cévních onemocněních dolních končetin. Někdy jsou důsledkem poranění, nebo nádorového bujení. Pokud jsou to chronické nehojící se rány, vznikají trofické změny kůže. Tyto rány je třeba častěji kontrolovat, čistit a léčit případnou infekci. Bandáže a další prostředky pomáhají nastartovat hojivé procesy.

Lymfologie  
Lymfatický systém odvádí škodliviny. Důsledkem špatné funkce lymfatických cév mohou být  otoky vznikající hromaděním lymfy (mízy) i toxinů ve tkáních. Dlouhodobou a komplexní péčí lze dosáhnout výrazného zmírnění nebo i vymizení otoků. Pilíři komplexní léčby lymfedému jsou specifické manuální a přístrojové lymfodrenáže ve spojení s bandážováním.